perjantai 25. lokakuuta 2013

Lunta, vettä, lunta, vettä... Päätä jo!

Täällä taas, pienen pieni päivityskatkos taas takana. Ei oo oikein ehtiny kirjottamaan kuulumisia, kun koulut ja harrastukset alkaneet. Luulin lopettaneeni yhden harrastuksen, niin sain tilalle kaks. Musiikkiopisto vie tällä hetkellä mun viikoista kolme päivää, ohops. Mutta tykkään, kiva palata soittamaan taas kahden vuoden tauon jälkeen. Vielä kun tässä pääsisi Matun kanssa ratsaille. :)

Kuten otsikosta voi päätellä, täällä sataa lunta. Ja vettä. Ja taas lunta, jonka perään kohta vettä. Portailla heti kunnon jäärata. Vihaan alkutalvea! Ensin kitisin kun tuli lunta. Nyt lumiki kuulostaa paremmalta, kun tuo jäätävä vesisade. Ohhoijaa... Mutta pojat tykkää. Ei ehkä vesisateesta, mutta lumesta. Jazzy taas ihan innoissaan tuolla ulkona ja Usva ottaa niinkuin on aiempinakin vuosina ottanut; lunkisti. En vain ymmärrä tuota lappalaisten tapaa, että tuli lunta tai vaikka jäätä niskaan, niin on aivan pakko kököttää tuolla sateessa. Ei siis mitenkään voi mennä koppiin, ei vaan voi. Välillä täytyy käydä huutelemassa, että onko se vielä hengissä, kun koiraa ei näy missään. Lumen seasta nousee lapinkoira, jolla on paksu kerros uutta lunta selässä. Ihan hölmö, sitten illalla tulee märkä koira sisälle. Ihan eri kuin tuo uusin tulokas. Lumi on kivaa, mutta kun nykyään ei saa olla irti ulkona kun karkailee, niin lumi onki ihan tyhmää kun pitää olla juoksunarussa kiinni. Intona se ulos tahtoo, mutta kohta taas sisälle haukkuu. Nytki se on kiinni lumipaakussa tosta ketjusta, pitäs käydä pelastamassa. :D Jazzy ei välitä kovin pitkään ulkoilla, tassut jäätyy. Eilen jäätävän vesisateen jälkeen sisälle tuli mitteli, jonka hännästä roikkui jääkokkareita.

Mitäpä meille muuta? No eipä oikeastaan mitään ihmeellistä, arki rullaa etiäpäin niinku tähänki asti. Jazzy täytti vuoden, hurraa! Marraskuun alussa tulee vuosi, kun tuo terroristi saapui tähän taloon. :D Ilmoitin tuossa muutama päivä sitten Jazzyn Voittajiin kaikille kolmelle päivälle. Lähdemme täältä Posion porukan mukana, mutta yöt olisi tarkoitus olla siskon koirien kasvattajalla yötä. Vähän jänskättää, että mitähän siitä tulee. Tilattiin Jazzylle tosi nätti blingbling-hihna, jota päästään siellä sitten käyttämään. Muuten ei ole näyttelyitä tiedossa, Usvan olisi tarkoitus tehdä comeback näyttelykehiin vuoden tauon jälkeen. Keväällä näihin lähinäyttelyihin sitten. :) Käytiinhän me tosiaa Jazzyn kanssa Rovaniemellä ryhmänäyttelyssä. Tuloksena EH1, tuomari kyllä kehui koiraa, mutta karvoja kaipailtiin edelleen. Blackbagheera'sin kasvattajaryhmä tosin oli BIS4-kasvattaja, missä mekin Jazzyn kanssa mukana. :)

Näyttelyn jälkeen käytiin vaeltamassa Auttinköngäs. 

Karvaton kakara :)Hyvää alkavaa talvea kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti